Particulier

Bij ons bent u aan het juiste adres wanneer u plannen heeft om een ecologische en duurzame woning te bouwen. Wanneer u hieraan begint weet u misschien niet waar het begin is of wat de juiste stappen zijn. Wij als Ecobuildings kunnen u begeleiden vanaf het eerste idee om een woning te bouwen tot aan de oplevering van het gebouw. Hierbij kunt u ons zien als sparringspartner en iemand die u helpt om uw droom waar te maken.

Wanneer u al een architect heeft kunnen wij het tekenwerk bouwkundig controleren, hierbij kijken wij of de details kloppen met het te bouwen gebouw. Daarnaast zullen wij u wijzen op praktische zaken waar u misschien in eerste instantie geen rekening mee heeft gehouden. Denk hierbij aan stahoogte onder een schuine kap, de routing door de woning, het budget wat u heeft voor de te bouwen woning. Door van te voren mee te denken over bijvoorbeeld het budget kan hier op gestuurd worden. Zo gebeurd het vaak dat de architect een grotere woning ontwerpt dan dat betaald kan worden. Uiteindelijk rekent de architect extra tijd om tot uw budget te komen terwijl dit van te voren al bekend was.

Daarnaast is het ook mogelijk om door Ecobuildings uw woning te laten ontwerpen. Hierbij proberen wij praktische te ontwerpen, hiermee proberen wij zo goed mogelijk het ontwerp af te stemmen op de constructeur en de gebruiker. Daarnaast koppelen wij aan elk ontwerp een begroting zodat het budget altijd bewaakt kan worden of dit nog aansluit bij uw wensen. Door in gesprek te gaan worden de problemen vroegtijdig getackeld en opgelost. Vanuit het ontwerp kan het vergunningstraject worden aangestuurd, hierbij heeft u alleen ons als aanspreekpunt.

Wanneer het vergunningstraject loopt wordt er bij het bouwwerk een aannemer gezocht. Hierbij wordt er gekeken naar de hoofdvorm van de woning en de specialiteiten van iedere aannemer. Naast de specialiteit van de aannemer is het belangrijk dat er een goede klik is tussen de opdrachtgever en de aannemer. Door een nauwe samenwerking met de aannemer kunnen er werktekeningen worden opgesteld die aansluiten bij de werkmethode van de aannemer.

Om er helemaal zeker van te zijn dat u de kwaliteit krijgt die u mag verwachten kunnen wij de aannemer begeleiden tijdens de bouw. Hierbij zien wij erop toe of de aannemer volgens de juiste verwerkingsvoorschriften en detaillering bouwt. Door tijdig te anticiperen op fouten die gemaakt zijn worden grotere problemen voorkomen.

Bent u benieuwd naar wat wij u kunnen bieden of hoe u er zelf voor kan zorgen dat er met kwaliteit gebouwd kan worden? Neem vrijblijvend met ons contact op en ga het gesprek aan.

Top