Duurzaambouwen

Duurzaam bouwen is een breed begrip dat een veelgebruikte term is in de bouwwereld. Maar wat is het nu eigenlijk. Bij duurzaam bouwen en verbouwen wordt er rekening gehouden met de effecten op het milieu, gezondheid, materialen en energieverbruik.

In Nederland is nog een wereld te winnen in het gebruiken van duurzame bouwmaterialen. In de mondiale klimaatafspraken heeft de overheid het doel gesteld om in 2050 CO2 -neutraal te zijn. We hebben de neiging dit vooral op te lossen door gebouwen te gaan maken die per saldo geen energie gebruiken en geen CO2 uitstoten tijdens de gebruiksfase. Echter de delving en productie van bouwmaterialen waarvan een gebouw gemaakt wordt en het bouwproces waarin een gebouw wordt neergezet gebruiken ook energie. Daarnaast zorgen de delving en de productie (meestal) voor CO2 -uitstoot. Het gebruiken van bio-ecologische producten kan hierin verandering brengen.

EcoBuildings richt zich voornamelijk op bio-ecologische materialen welke toegepast worden in gebouwen. EcoBuildings streeft ernaar om zowel bij de enginering en het ontwerpen van een gebouw als tijdens de bouw of verbouwing duurzaamheid te integreren in het gebouw. Daarnaast wordt er zorgvuldig naar de materiaalkeuze gekeken welke het best bij u past. Hier staat duurzaamheid en recycling hoog bij ons in het vaandel. EcoBuildings kan u hierin professioneel advies in geven en verschillende voorbeelden laten zien.

Top